Leinolan koulu

Leinolan koulu sijaitsee Tampereen itäosassa, lähellä Kangasalan rajaa. Koulun sijainnin näet tästä. Oppilaat asuvat Holvastin, Leinolan ja Risson alueella.

Koulussa opiskelee tänä lukuvuonna 410 oppilasta luokilla 1-6, opetusryhmiä on 17. Yleisopetuksen luokkien lisäksi Leinolassa toimii yksilöllisen erityisopetuksen luokka 1-6e.

Lisäksi koulussa on kolme esiopetusryhmää, yhteensä 68 esioppilasta. Joustavaa esi- ja alkuopetusta Leinolassa toteutetaan neljättä lukuvuotta.

Koulu koostuu kahdesta rakennuksesta, vuonna 1993 valmistuneesta ja moneen kertaan laajennetusta päätalosta sekä pihaan v. 2002 nousseesta lisärakennuksesta, joka sai jatko-osan kesällä 2014. Päätalon toisessa päässä toimii Orimuksen päiväkoti.

Henkilökuntaa koulussa on yhteensä n. 40, tämän lisäksi päiväkodin työntekijät.

Koulun yhteydessä toimi Nuorisokeskus, joka muutti Koilliskeskukseen kesällä 2016. Nuorisokeskuksen omille sivuille pääset tästä. Nuorisokeskukselta jääneet tilat siirtyivät koulun käyttöön ja sisustettiin joustaviksi opetustiloiksi Koulusta oma paikka osallistaen -hankkeen avulla syksyllä 2016. Oppilaat ovat suunnitelleet Innoteekin käyttötarkoituksen ja tilojen identiteetit arkkitehtien Jenni Poutanen ja Sanna Peltoniemi kanssa. Innoteekkia voi vuokrata myös iltakäyttöön (tarkemmat tiedot vahtimestarilta).